Top Gear reviewt Tesla Model X (en maakt een draai van 180 graden)

UTRECHT – De laatste keer dat een Tesla een review kreeg bij het Britse autoprogramma Top Gear was nogal controversieel.

De toenmalige presentator Jeremy Clarkson zette naar verluidt een toneelstukje op en beweerde dat de Tesla Roadster na zo’n 90 kilometer ermee ophield, terwijl Tesla een bereik van ruim 300 kilometer opgaf.

Uiteindelijk moest er zelfs een rechter aan te pas komen, die oordeelde dat Tesla geen schade had ondervonden door de uitzending. De Amerikaanse automaker claimde 200 Roadsters minder te hebben verkocht door uitzending.

Controverse

De hele controverse zorgde ervoor dat Top Gear de Model S niet meer in de uitzending kreeg. Na het vertrek van Clarkson en consorten, heeft het programma weer een nieuwe Tesla in handen gekregen.

Presentator Rory Reid mocht de Model X reviewen en Tesla zal waarschijnlijk een stuk minder klagen dan de vorige keer. Er is onder andere te zien hoe Reid positief is over de reeks speciale eigenschappen van de Model X zoals de Autopilot en de Falcon-deuren en wordt er gelachen om de Bioweapon Defense functie.

“Nu verandert alles”, vertelde Reid. “De Model X drukt de resetknop in. Het heeft geen zin om je te verzetten want je kan het niet tegenhouden. De toekomst is hier en het is elektrisch.”

Fan remix of Top Gear’s Tesla Model X review footage from Critters on Vimeo.

Foto: Steve Jurvetson derivative work: Mariordo : CC BY 2.0,

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!