Uber: eerste elektrische auto’s uit pilot de weg op in Amsterdam

De eerste volledig elektrische auto’s uit de aangekondigde pilot van Uber, LeasePlan, Nissan en Nuon rijden rond in Amsterdam. Uber zet met de pilot een stap naar verdere verduurzaming van Amsterdam. Nu is de eerste groep elektrische auto’s gaan rijden via uberX, over een paar weken volgt de tweede groep uit de pilot van 30 auto’s. Het streven is om eind 2018 meer dan 200 elektrische auto’s op de weg te hebben via de Uber-app, wat in lijn is met de ambitie van de gemeente Amsterdam voor een uitstootvrije taxibranche in 2025.

De pilot is in eerste instantie gericht op chauffeurs die in Amsterdam rijden via de Uber app en die in de buurt van bestaande laadpalen wonen. Uber start met de pilot om te ervaren of het huidige bereik van elektrische auto’s en bestaande laadvoorzieningen de efficiëntie van vervoer via de Uber-app kunnen garanderen. De elektrische auto’s worden gebruikt voor uberX.

De Nissan Leafs hebben een bereik van ongeveer 180 kilometer en chauffeurs die rijden met de Uber-app kunnen de auto (red. inclusief BoordComputerTaxi en blauwe kentekenplaten) van LeasePlan leasen. Verder krijgen chauffeurs die zich aanmelden een Fastned Laadtegoed bij de auto van 1.000 euro. Nuon zorgt daarnaast dat de chauffeurs in heel Amsterdam op openbare laadpunten kunnen laden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!