Vattenfall lanceert laadnetwerk voor elektrische voertuigen in Verenigd Koninkrijk

Met de lancering van laadnetwerk InCharge zet Vattenfall een eerste stap op de Britse markt voor het laden van elektrische voertuigen. InCharge zal de komende jaren moeten groeien door partnerships met commerciële ontwikkelaars, vastgoedondernemingen, industriële bedrijven, eigenaars van wagenparken en openbare instellingen zoals lokale autoriteiten, om oplaadpunten in het Verenigd Koninkrijk te installeren.

Vattenfall lanceert zijn product InCharge deze moment. Hiertoe is in het Verenigd Koninkrijk een e-mobiliteitsteam gevormd en een country director aangesteld.

Vattenfall exploiteert momenteel laadpunten in Zweden, Nederland en Duitsland. Het laadnetwerk InCharge is in november 2016 in Zweden gelanceerd. In Nederland heeft Nuon ruim 7.000 laadpunten in beheer en is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van publiek laden. In 2020 moet dat aantal verdubbeld zijn: Nuon wil het mogelijk maken om binnen één generatie zonder fossiele brandstoffen te kunnen leven, thuis, op het werk én onderweg. Al sinds 2009 investeren Nuon en moederbedrijf Vattenfall daarom in laadoplossingen voor elektrische auto’s.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!