VDL Citea SLFA Electric wint Red Dot Award

De VDL Citea SLFA Electric heeft de Red Dot Award 2017 gewonnen. De Red Dot Award is een prestigieuze internationale designprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het ‘Design Zentrum Nordrhein Westfalen’ in Essen, Duitsland.

In totaal waren er meer dan 5.500 inzendingen uit 54 landen. De VDL Citea Electric heeft de prijs gewonnen in de categorie ‘Product Design’.

‘De Red Dot-winnaars volgen de juiste designstrategie. Zij erkennen dat een goed design en economisch succes hand in hand gaan. Het toekennen van een award door de zeer kritische Red Dot-jury getuigt van een hoge designkwaliteit en staat voor een succesvol designbeleid’, aldus professor Dr. Peter Zec, oprichter en chief executive officer van de Red Dot Award.

Het Nederlandse ontwerpbureau Vanderveer Designers speelt al jaren een grote rol in de vormgeving van het VDL Bus & Coach productengamma. Voor de Citea SLFA Electric lag de uitdaging in het combineren van een maatschappelijk acceptabel design met het innovatieve, futuristische karakter van het product. Het resultaat is een strakke, modern ogende bus. Afgeschermde wielen versterken de vriendelijke uitstraling. Een ruimtelijk interieur met zacht ogende, afgeronde vormdelen en een geoptimaliseerde doorstroming vergroten het reisplezier. Grote glaspartijen met goed zicht op de omgeving en een state-of-the-art digitaal scherm in het dashboard met alle benodigde informatie, verhogen de veiligheid van chauffeur en passagiers.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!