VDL krijgt van Münster vervolgopdracht voor 5 elektrische bussen

VDL Bus & Coach heeft opdracht gekregen om nog eens 5 Citea’s SLF-120 Electric aan Stadtwerke Münster te leveren.

Na een testfase van bijna 2 jaar van de eerste 5 elektrische bussen in het kader van 2 innovatieprojecten konden zowel Stadtwerke Münster als VDL waardevolle, praktische informatie en ervaringen verzamelen over het gebruik van elektrische bussystemen in een stedelijke omgeving. VDL Bus & Coach heeft tot nu toe met elektrische voertuigen al meer dan 4.500.000 kilometer afgelegd.

De 5 nieuwe VDL Citea Electric-bussen zijn uitgerust met een pantograaf. Anders dan bij de eerste 5 voertuigen is de pantograaf nu op de vooras gepositioneerd. Met deze wijziging van de pantograafpositie baseert VDL Bus & Coach zich op de aanbevelingen van de VDV (red. de bond van Duitse vervoersbedrijven) en de ISO-normen. De voertuigen worden volgens de vereisten van Münster uitgerust met een 180 kilowattuur batterijpakket. De actieradius wordt hierdoor nog verder vergroot waardoor ook de flexibiliteit toeneemt.

De Citea SLF-120 Electric beschikt verder over een totale capaciteit van 80 personen. De lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeuren maakt de bus toegankelijk voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!