VDL levert elektrische bussen aan Zweeds Keolis Sverige

VDL Bus & Coach gaat 4 Citea’s SLFA-181 Electric leveren aan Keolis Sverige in het Zweedse Karlstad. De bussen gaan rijden op een nieuwe buslijn in Karlstad. Met de levering van deze 4 gelede elektrische bussen wordt tevens de nieuwe look en feel voor de Karlstad-bussen geïntroduceerd. De bussen voor Karlstad gaan op 9 december in operatie.

De VDL SLFA-181 Electric is een lagevloerbus met een lengte van 18,1 meter, uitgerust met elektrische aandrijflijn. Deze gelede, op maat gemaakte bus, heeft een flexibel interieur met een maximale stacapaciteit en 12 klapstoelen en is hiermee uiterst geschikt voor hoge passagiersstromen op de BRT-lijn in Karlstad. De Citea SLFA-181 Electric voor Karlstad is voorzien van een houtlook-vloer en geïntegreerde usb-laders. De bus wordt tijdens operatie opgeladen met een pantograaf. Het maximale laadvermogen is 450 kilowatt, wat betekent dat de batterij middels snelladen binnen 35 minuten volledig kan worden opgeladen.

Karlstadsbuss is de verantwoordelijke openbaarvervoersautoriteit voor het stadsverkeer in het Zweedse Karlstad met 63.000 inwoners. In totaal worden 18 lijnen aangeboden en beheerd

door Keolis met zijn 65 voertuigen. In 2017 werden meer dan 7 miljoen reizen gemaakt door Karlstadsbuss-klanten, dit is een stijging van bijna 80 procent sinds 2005.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!