Verkoop elektrische scooters verdrievoudigd

Over de eerste 4 maanden van 2018 zijn in totaal 1.225 nieuwe elektrische scooters verkocht. Bijna een verdriedubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2017 toen 420 nieuwe elektrische scooters de winkel verlieten.

In totaal rijden er nu ruim 27.000 elektrische scooters rond in Nederland.

Steeds meer scooterrijders kiezen voor een elektrische variant. Inmiddels is het aandeel elektrische scooters in de nieuwverkoop dit jaar gestegen naar 9,73 procent. In 2017 lag dit aandeel nog op 2,23 procent. In Nederland rijden volgens de RAI Vereniging nu meer elektrische scooters rond dan volledig elektrische auto’s. In totaal telt Nederland nu 27.306 elektrische scooters om 25.519 volledig elektrische auto’s. Van het totale park van 1,1 miljoen brom- en snorfietsen, is daarmee 2,5 procent elektrisch.

RAI Vereniging is blij met de ontwikkeling. Volgens de organisatie maakt de scootersector een flinke vergroeningsslag door, waarbij de elektrische scooter een belangrijke bijdrage levert aan het verbeteren van de stedelijke luchtkwaliteit en bereikbaar houden van steden. De populariteit is mede te danken aan de groei van het aanbod, dalende prijzen en de betere kwaliteit. Ook steeds meer gerenommeerde scootermerken introduceren elektrische modellen. Volgens RAI Vereniging is voor de scooter, net als voor alle andere vormen van wegmobiliteit, de toekomst elektrisch. (foto: EMCO)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!