Verkoop Nederlandse hybrides neemt enorme vlucht

AMSTERDAM – De verkoop van elektrische voertuigen is afgelopen jaar explosief gestegen. In Nederland werd in 2012 het aantal hybrides verviervoudigd.

De Chevrolet VoltDat blijkt uit cijfers van het AgentschapNL.

In totaal staan er momenteel 7410 elektrische voertuigen geregistreerd, terwijl dat er aan het begin van 2012 nog maar 1658 waren. Het gaat daarbij om elektrische auto’s, bussen, driewielers en motorfietsen.

Met name de verkoop van elektrische personenauto’s, de E-REV (extended-range) en PHEV (plug-in hybrid), is sterk toegenomen.

Waar er eerst maar 17 rondreden, zijn dat er nu meer dan vierduizend. Verwacht wordt dat er in 2013 een verdubbeling van plug-in hybrides zal plaatsvinden.

Nederlandse markt

Op de Nederlandse markt zijn de Opel Ampera en de Toyota Prius als het om elektrische voertuigen gaat het meest populair.

In Europa domineren vooral de Franse automerken de markt. In Frankrijk werden de meeste hybrides verkocht. Nederland komt na Noorwegen en Groot-Brittannië op de vierde plaats.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: NRMA New Cars

4 gedachten over “Verkoop Nederlandse hybrides neemt enorme vlucht

 • 17 oktober 2018 om 01:07
  Permalink

  【彩妝】佳麗寶 COFFRET D’OR 十週年限定系列 BIJOUX COLLECTION 試色!跟著copy代言人菜菜緒形象妝 @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 【彩妝】佳麗寶 COFFRET D’OR 十週年限定系列 BIJOUX COLLECTION 試色!跟著copy代言人菜菜緒形象妝

 • 18 oktober 2018 om 03:02
  Permalink

  自體脂肪隆乳、隆乳手術、抽脂手術、脂肪存活、存活、自體脂肪移植、自體脂肪注射、義乳隆乳、冷凍脂肪等一些相關、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

 • 20 oktober 2018 om 06:34
  Permalink

  日本人煮出最好吃白米飯的秘訣!Panasonic 可變壓力 IH 電子鍋 SR-PX184 以及 IH 電子鍋 SR-KT067 – 小米行動CCC – FashionGuide 華人時尚專業評鑑 ​,這次小米不跟大家聊,3C,而是要化身為小廚師,教大家做料理!想不到,猜不透吧!XD,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!