Verkoopstart smart fortwo en forfour electric drive

De verkoop van de smart fortwo en forfour electric drive is gestart. De nieuwe smart electric drive-modellen zijn per direct te bestellen. De marktintroductie vindt laat in de zomer van 2017 plaats.

In Nederland is de smart fortwo electric drive (energieverbruik gecombineerd: 12,9 kilowattuur per 100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 gram per kilometer) leverbaar vanaf 23.466 euro, de forfour electric drive (energieverbruik gecombineerd: 13,1 kilowattuur per 100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 gram per kilometer) voor 23.843 euro (consumentenadviesprijzen inclusief afleverkosten). Bij zakelijke inzet komen beide modellen in aanmerking voor 4 procent bijtelling.

De nieuwe smart electric drive-modellen maken de keuze voor elektrische mobiliteit aantrekkelijker. De wendbaarheid van de smart wordt namelijk gecombineerd met lokaal emissievrij rijden – de ideale combinatie voor stedelijke mobiliteit. Een elektromotor met een vermogen van 60 kilowatt en 81 pk is achter in de smart electric drive geplaatst en brengt zijn vermogen via een constante overbrenging over naar de wielen. Het hoge koppel van 160 newtonmeter is onmiddellijk beschikbaar bij het wegrijden. De electric drive heeft een actieradius van maximaal circa 160 kilometer. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 kilometer per uur om de actieradius te maximaliseren.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!