Verlies loopt op voor Tesla, Elon Musk belooft dit jaar eerste winst

UTRECHT – Tesla heeft in het vierde kwartaal meer verlies geleden, maar topman Elon Musk zegt dit jaar nog de eerste kwartaalwinst in lange tijd te kunnen presenteren.

Het concern rapporteerde een hogere omzet van 1,21 miljard dollar voor het laatste kwartaal van 2015 met een verlies van 320 miljoen dollar, bijna het drievoudige van een jaar geleden.

Toch was er een positieve noot voor beleggers in Tesla. Elon Musk verklaarde in het vierde kwartaal van dit jaar de eerste winst te presenteren.

Gigafabriek

Het concern gaan 1,5 miljard dollar investeren in meer productiecapaciteit, de productie wordt gestart bij de gigafabriek in Nevada en er worden meer showrooms geopend.

Musk en financieel directeur Jason Wheeler verzekerden investeerders dat Tesla de kosten gaat laten dalen en de productiedoelen gaat halen.

Tesla wist in de laatste 3 maanden 17.478 voertuigen te leveren, waarmee het bedrijf maar net de eigen verwachtingen haalde. Voor 2016 verwacht de automaker 80.000 tot 90.000 personenauto’s te verschepen, meer dan wat analisten bij Wall Street voorspellen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!