Vlaamse energieminister Tommelein vervangt laatste brandstofwagen

Vlaams viceminister-president Bart Tommelein ruilt de laatste traditionele brandstofwagen op zijn kabinet in voor een volledig elektrische Nissan Leaf. Daarnaast werden er ook 2 elektrische fietsen aangekocht voor het kabinet.

‘De overheid moet het goede voorbeeld geven. Korte verplaatsingen doen we te voet of met de fiets. Als we toch de auto nemen, is dat een milieuvriendelijk model’, aldus Tommelein.

Tommelein werkt volop verder aan de vergroening van het wagenpark van zijn kabinet. Nadat vorige maand een Volvo XC60 diesel plaatsmaakte voor een Volkswagen Passat plug-in hybride, ruilt hij nu ook de laatste traditionele brandstofwagen (red. een BMW 1 diesel) in voor een volledig elektrische Nissan Leaf. De nieuwe wagen werd besteld via het raamcontract van de Vlaamse overheid.

Tommelein: ‘De overheid moet het goede voorbeeld geven. En ministers en hun medewerkers dus ook. Voor korte verplaatsingen proberen we de auto zoveel mogelijk te vermijden. We gaan te voet of met de fiets. Als we toch de auto nemen, is dat sowieso een milieuvriendelijk model.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!