Vlaanderen maakt 700.000 euro vrij voor projecten met ‘milieuvriendelijke voertuigen’

De Vlaamse regering ondersteunt in totaal 7 projecten in het kader van haar Clean Power for Transport-plan. Minister van Energie Bart Tommelein organiseerde voor de eerste keer een oproep om projecten rond milieuvriendelijke voertuigen te ondersteunen.

‘We ondersteunen de vergroening van voertuigen en de uitbreiding van de infrastructuur. We maken daarvoor 700.000 euro vrij’, aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Er werden 28 projecten ingediend en na evaluatie keurde het departement Leefmilieu, Natuur en Energie er 7 goed. De projecten richten zich onder andere op de vergroening van nichevloten, het plaatsen van semipublieke laadpunten en bewustmaking bij de burger.

De 7 projecten krijgen samen 700.000 euro, elk project krijgt maximaal 150.000 euro. 6 van de 7 goedgekeurde projecten hebben als doel om specifieke vloten zoals taxi’s, autodeelsystemen, bedrijfsvloten, bussen, enzovoorts te vergroenen. Cambio zal met elektrische deelauto’s werken en zijn klanten bewustmaken van het belang van milieuvriendelijke voertuigen, Bond Beter Leefmilieu (BBL) en GTL brengen 180 elektrische taxi’s op de weg voor 2020, Traxio helpt de bedrijfswagens te vergroenen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!