Volkswagen presenteert elektrische bus met bereik 533 kilometer

UTRECHT – Volkswagen heeft tijdens de CES-elektronicabeurs in Las Vegas de nieuwe Budd-e onthult, een elektrische minivan met een actieradius van 533 kilometer.

Volkswagen zegt oude elementen uit eerdere modellen te hebben verwerkt in de nieuwe auto. Opvallend is dat de minibus is gekoppeld aan het internet met een verbinding naar huis of de werkplek.

Verder heeft de auto led-verlichting en zonnecellen op het dak. Zijspiegels ontbreken, maar de Budd-e heeft camera’s die overzicht moeten bieden aan de bestuurder.

Futuristische kenmerken

Andere futuristische kenmerken zijn de gesture control. Met bepaalde bewegingen en gebaren kunnen bijvoorbeeld de deuren worden geopend. Ook kijkt Volkswagen van smartphonemakers af. Zo kan met de stem opdrachten worden gegeven aan de auto en zijn er geen knoppen op het stuurwiel, maar moet er geswipet worden.

De batterijen van de Budd-e moeten in een half uur tot 80 procent opgeladen kunnen worden. Met een accucapaciteit van 101 kilowattuur wordt een bereik van 533 kilometer mogelijk. Vooralsnog is dat met de huidige technologie nog niet mogelijk, maar Volkswagen verwacht dat dit binnen 4 jaar veranderd is. 

Ontvang het belangrijkste nieuws over groene energie via de nieuwsbrief 

Budd-e
©: Volkswagen
Budd-e
©: Volkswagen
Budd-e
©: Volkswagen,

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!