‘Volkswagen werkt aan meest betaalbare elektrische auto’

UTRECHT – Volkswagen werkt aan een nieuwe elektrische auto die het bedrijf op schaal wil gaan produceren en één van de meest betaalbare elektrische auto’s moet worden.

Dit meldt onder andere Motoring, een Australische nieuwssite over de auto-industrie. De Duitse automaker zou het slechte imago na ‘dieselgate’ van zich af willen schudden.

Veel details zijn er nog niet. Er zou enkele overlap zijn met de Volkswagen Golf, waarvan er al een volledig elektrische variant is, maar de nieuwe auto moet goedkoper worden.

Het model zou minstens een actieradius van 300 kilometer krijgen en is een paradepaard van de nieuwe directeur van Volkswagen Passenger Cars, Herbert Diess.

Stempel op de autosector

Diess zou zijn stempel op de autosector willen zetten met de eerste volledig elektrische auto die in hoge volume wordt geproduceerd. Het nieuwe model heeft nog geen naam en Volkswagen weet naar verluidt ook nog niet wanneer de auto wordt gepresenteerd.

Voor Volkswagen betekent het dat het bedrijf de strijd aangaat met onder andere General Motors en Tesla.

GM wil op korte termijn de Chevrolet Bolt uitbrengen met een kostprijs van ongeveer 35.000 dollar en een actieradius van 300 kilometer. De Tesla verwacht iets later de Model 3 op de markt te brengen met ongeveer dezelfde karakteristieken.

De verwachting is dat elektrisch rijden fors populairder wordt bij de massa door deze auto’s.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!