Voor 25.000 euro levenslang gratis laden bij Fastned

AMSTERDAM – Ontwikkelaar Fastned gaat tegen een investering van 25.000 euro beleggers voor altijd gratis laten opladen bij de snellaadstations van het concern. 

Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend. Als investeerders 2.500 certificaten, tegen een waarde van 10 euro, van het bedrijf kopen, komen ze bij een zogenaamde Fastned Founders Club terecht. 

Op dit moment zijn er 17 mensen lid. Zij kunnen vanaf vandaag gratis opladen. “Het is een eenmalige en unieke kans voor iedereen die denkt de komende jaren elektrisch te gaan rijden en kansen ziet als mede-eigenaar van de tankstations van de toekomst”, aldus Fastned. 

Abonnementen

Na ruim een jaar aan ontwikkeling en het ophalen van financiering is Fastned het prijsbeleid aan het uitrollen. Het bedrijf probeert een abonnementstructuur op te zetten en vergelijkt het met abonnementen bij aanbieders van mobiele telefonie. 

Fastned biedt al langer een abonnement waarbij voor 100 euro per maand onbeperkt kan worden opgeladen. Enkele weken geleden werd een abonnement geïntroduceerd waarbij voor 12 euro per maand 1 tot 2 keer kan worden opgeladen tegen een prijs van 35 cent per kilowatuur. 

Zonder abonnement opladen bij het concern kost 80 cent per kilowattuur. 

Fastned

Het bedrijf heeft inmiddels 31 snellaadstations gebouwd langs de Nederlandse snelwegen. De laatste tijd kwam Fastned in het nieuws doordat het zich bedrogen voelt door Rijkswaterstaat. 

Exploitanten van tankstations bleken van Rijkswaterstaat ook vergunningen te krijgen om oplaadpalen te bouwen langs de snelwegen. Fastned had de indruk dat het in 2012 de exclusieve rechten hiervoor kreeg.

Aan de andere kant beknot Rijkswaterstaat wel de bedrijfsvoering van Fastned. Zo mag het bedrijf geen aanvullende diensten aanbieden bij de snellaadstations, terwijl de benzinestations dat wel mogen. 

Lees ook: Bezwaar Fastned tegen snellaadpaal bij tankstation afgewezen

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!