Voormalig E-laad gaat installatievergoeding rekenen voor gebruik oplaadpunten

AMSTERDAM – EVnetNL, dat voorkomt uit de voormalige stichting e-laad, is van plan om een installatievergoeding te rekenen aan de serviceproviders.

Een oplaadpunt verstiopt tussen de struikenDit meldt de organisatie. De vergoeding gaat vanaf 1 juni in. Wat de gevolgen voor de tarieven voor consumenten zijn is niet bekend.

EVnetNl ziet de installatievergoeding als een eerste stap op weg naar het kostenneutraal beheren van het netwerk van publieke oplaadpunten.

Directeur van stichting e-laad, Onoph Caron, spreekt van een logische en onvermijdelijke stap. Caron: “Het in de lucht houden van het bestaande netwerk van publieke laadpunten voor elektrische auto’s is vooralsnog niet rendabel. Maar het voorziet wel in een belangrijke maatschappelijke behoefte.”

Kostenverlaging

Vooralsnog worden niet alle kosten gedekt door de installatievergoeding. EVnetNL zegt halfjaarlijks de prijzen te kunnen aanpassen, maar zet ook in op kostenverlaging.

EVnetNL heeft 3.000 publieke oplaadpunten in beheer in Nederland. De serviceproviders zijn de bedrijven waar eigenaren van elektrische auto’s aangemeld zijn om gebruik te maken van de oplaadpunten.

Copyright foto: Stichting e-laad

4 gedachten over “Voormalig E-laad gaat installatievergoeding rekenen voor gebruik oplaadpunten

 • 18 oktober 2018 om 10:37
  Permalink

  【說到做到】說包色就包色的A’PIEUxYOON CHARMI 漾彩雙色眼影盤❤ @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 【說到做到】說包色就包色的A’PIEUxYOON CHARMI 漾彩雙色眼影盤❤

 • 19 oktober 2018 om 01:08
  Permalink

  鮮豔色彩可堆疊出理想效果且妝感明亮。

 • 20 oktober 2018 om 17:57
  Permalink

  亞洲最大MARKS & SPENCER食品專門店 Marie Claire (HK) Edition 雖然MARKS & SPENCER告別了沙田,但就相當進擊地於各區開設分店,繼早月在灣仔開設分店後,今月就進駐旺角朗豪坊,開設佔地3,600平坊呎,號稱是M&S全亞洲最大的食品專門店!

 • 6 november 2018 om 00:31
  Permalink

  The Spanish right back, 37, is the second-oldest outfield player to have featured in the Premier League this season and will now play on for another year. Brighton captain Bruno pens one-year contract extension: ‘We have to keep growing and there’s no ceiling for us’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!