We Drive Solar: 5 elektrische deelauto’s voor Utrechts Wisselspoor

TBI dochteronderneming SYNCHROON en mobiliteitsaanbieder We Drive Solar gaan bij de oplevering van het eerste deelgebied in Wisselspoor te Utrecht 5 elektrische deelauto’s en evenzoveel deelfietsen in de parkeergarage plaatsen.

Synchroon heeft voor de locatie aan de 2e Daalsedijk het plan Wisselspoor ontwikkeld: het wordt geen ‘high traffic’, maar een autoluwe plek, waar diversiteit en kleinschalige  voorzieningen en activiteiten de boventoon voeren. Het verminderen van de automobiliteit is een speerpunt in deze gebiedsontwikkeling en met deze afspraken over elektrische deelmobiliteit wordt een belangrijke eerste aanzet gegeven.

We Drive Solar biedt in steeds meer Utrechtse wijken slimme mobiliteit op de kracht van de zon. De 100 procent elektrische deelauto’s worden opgeladen door zonne-energie. We Drive Solar biedt bewoners van Utrecht de mogelijkheid hun eerste of tweede auto te vervangen door een deelauto waarbij men alleen betaalt voor eigen gebruik.

Woningen worden opgeleverd inclusief het exclusieve mobiliteitsaanbod voor een periode van 3 jaar. Elke bewoner kan gedurende deze periode gebruikmaken van de We Drive Solar-auto’s. We Drive Solar laat in deze periode de gebruikers kennismaken met e-mobiliteit met als doel het draagvlak te vergroten en het aantal e-deelauto’s verder uit te breiden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!