Wereldrecord grootste duurzame parade in Friesland

De Elfwegentocht Parade zet op 14 juli 2018 een wereldrecord neer in Friesland: de grootste parade van duurzame voertuigen ooit.  In de parade kunnen alle fossielvrije voertuigen meedoen, op de weg én in het water.

Hoe futuristischer hoe beter volgens de initiatiefnemers: auto’s, Tesla’s en Hesla’s, elektrische boten, bussen op waterstof, Segways, Speed Pedelecs en Trikes. Maar ook ligfietsen, kano’s, scootmobiels, skelters en rolschaatsen zijn welkom. Zo laat Friesland zien hoe het vervoer er in 2030 uit gaat zien. De organisatie verwacht het huidige wereldrecord ruimschoots te verbreken.

Volgens het Guinness Book of Records staat het huidige record ‘grootste stoet  elektrische voertuigen’ op 746. Dit record werd in maart 2017 op 3,5 kilometer snelweg in Helmond neergezet en verbrak het vorige record van 577 uit Berlijn. Voor de Elfwegentocht sluit Rijkswaterstaat maar liefst 13,5 kilometer snelweg af én de naast gelegen vaart. Het doel is naast het halen van het record, voornamelijk om te laten zien dat duurzaam reizen nú al mogelijk is.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!