Woonboulevard Home Center Wolvega voorzien van 72 laadpunten voor elektrische auto’s

Woonboulevard Home Center uit Wolvega is voorzien van 72 oplaadpunten voor elektrische auto’s. De woonboulevard biedt sinds eind 2016 oplaadmogelijkheden voor (alle) elektrische rijders waarbij gebruikgemaakt wordt van zelfopgewekte groene stroom.

De laadpalen zijn geheel kosteloos te gebruiken voor bezoekers van de woonboulevard.

Op verschillende plaatsen op het complex zijn parkeerplaatsen met laadpalen beschikbaar gesteld voor bezoekers van de woonboulevard. De organisatie speelt hiermee in op de groei van het aantal elektrische auto’s in Nederland. Om deze laadpalen te faciliteren wordt gebruik- gemaakt van zelfopgewekte stroom.

In het kader van groene stroom en verbetering van de laadinfrastructuur in Nederland, heeft de Friese woonboulevard in samenwerking met het Enschedese bedrijf Laadpaal24 een grote stap gezet op het gebied van duurzaamheid. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen hun voertuig laden met groene stroom, opgewekt door de 15.000 zonnepanelen op het dak van de woonboulevard.

De verbetering van de laadinfrastructuur in Nederland is in volle gang en groeit ook lokaal, zoals in Wolvega. Doordat plaatselijke organisaties eveneens een bijdrage leveren door lokaal oplaadpunten beschikbaar te stellen, wordt het voor toekomstige elektrische autobezitters interessanter om langere afstanden af te leggen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!