World Green Car Award 2017 gaat naar de Toyota Prius Plug-in Hybrid

De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid is tijdens de New York International Auto Show (NYIAS) uitgeroepen tot World Green Car van 2017. Het is de tweede World Green Car-zege van Toyota op rij.

De Toyota Prius Plug-in Hybrid, die in de Verenigde Staten Prius Prime heet, was de favoriet onder 75 internationale autojournalisten uit 23 landen. De Prius Plug-in Hybrid werd uitgeroepen tot winnaar uit een lijst met 12 modellen. Voor het bepalen van de winnaar is gekeken naar de uitlaatemissies, het brandstofverbruik en de aandrijftechnologie.

De Prius Plug-in Hybrid kan dankzij een 8,8 kilowattuur lithium-ionbatterij maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden, tot een snelheid van 135 kilometer per uur. De state-of-the-art aandrijflijn (90 kilowatt/122 pk) rijdt in druk verkeer zoveel mogelijk elektrisch. Het systeem laadt ook zelf de batterij op door onder meer regeneratief remmen of via het solar roof dat optioneel leverbaar is. Dankzij het solar roof vloeit zonne-energie in de lithium-ionbatterij als de auto geparkeerd is. Tijdens het rijden wordt de zonne-energie gebruikt voor onder andere de airconditioning en de audio, met als gevolg een lager brandstofverbruik. Dankzij het solar roof kan de gebruiker op jaarbasis tot 1.000 kilometer ‘gratis’ elektrisch rijden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!