Woudrichem, Rosmalen en Den Bosch doen mee met deelautowedstrijd

3 Brabantse straten, in Woudrichem, Rosmalen en Den Bosch, zijn uitgekozen om mee te doen met de autodeelwedstrijd Auto van de straat. De wedstrijd is uitgeschreven door de provincie Brabant en Natuur & Milieu.

De deelnemende straten krijgen 4 maanden lang 2 elektrische deelauto’s ter beschikking. De winnende straat krijgt daar nog eens 4 maanden bij.

Vorige maand werden Brabantse straten opgeroepen zich aan te melden voor de wedstrijd. Er meldden zich bijna 20 straten aan. Uiteindelijk mogen bewoners van de Vesting in Woudrichem, Kattenbosch in Rosmalen en Meerendonk in Den Bosch 4 maanden een elektrische deelauto uitproberen. Tijdens de 4 maanden moeten de straten zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de deelauto’s. De straat die daar het best in slaagt, wint de extra 4 maanden. 

De organisaties hopen dat de wedstrijd veel mensen laat kennismaken met autodelen.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie) van de provincie gaf de straten alvast een voorproefje van de auto’s die de bewoners vanaf 9 maart als deelauto kunnen gebruiken. ‘Deze proef met autodelen kan ervoor zorgen dat bewoners anders naar autobezit gaan kijken. Het zou me niks verbazen als de deelnemers na afloop hun eigen deelautoproject starten’, aldus Spierings.

foto: car2go

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!