Zuid-Holland kiest voor elektrische bussen op waterstof

De provincie Zuid-Holland neemt een stap in het vergroenen van het busvervoer. Voor het eind van dit jaar zullen op Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee de eerste 4 elektrische bussen gaan rijden die waterstof als brandstof gebruiken.

Een marktverkenning voor de aanschaf van nog eens 20 waterstof-elektrische bussen is afgerond en de onderhandelingen met mobiliteitsbedrijf Connexxion zijn gaande. Het gebruik van waterstof past in de provinciale ambitie om fossiele brandstoffen in de economie te vervangen door duurzame alternatieven.

Naast een eigen investering ontvangt Zuid-Holland subsidie van de Europese Unie voor het project in het kader van het programma Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking en kan het rekenen op een bijdrage van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Als de ervaringen positief zijn, zullen op meer plaatsen in Zuid-Holland waterstofbussen het openbaar vervoer gaan verzorgen. De inzet van waterstofbussen past in de bredere ambitie van Zuid-Holland om de groene waterstofeconomie te stimuleren. (foto: Hymove)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!