EVBox: 1 miljoen laadstations leveren in 2025

EVBox, de Nederlandse fabrikant van laadpalen voor elektrische voertuigen, wil in 2025 1 miljoen actieve EVBox-laadstations hebben. Die doelstelling heeft Kristof Vereenooghe, chief executive officer van EVBox uitgesproken. Het bedrijf heeft momenteel 60.000 laadpunten.

Vereenooghe over deze ambitie, uitgesproken op de Global Climate Action Summit in San Francisco: ‘We leven in extreem moeilijke tijden. Door de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel lopen we risico op permanente gezondheidsschade voor de mensheid. In grote steden ademt 90 procent van de mensen ongezonde lucht door een te hoge co2-emmissie. Bijna een kwart van deze uitstoot wordt veroorzaakt door het verstoken van fossiele brandstof voor transport. Met elektronische mobiliteit gaan we het tij keren. EVBox committeert zich daarom aan de doelstelling om in 2025 1 miljoen laadstations actief te hebben. Dat is ambitieus, maar noodzakelijk als we de wereld willen verduurzamen.’

EVBox heeft nu 60.000 operatieve laadstations, waaronder 700 snelladers. Het doel van een miljoen laadstations vraagt om een groei van 1.500 procent. EVBox blijft zijn portfolio uitbreiden om dit mogelijk te maken. Er worden laders met gelijkstroom (DC) en wisselstroom (AC) ontwikkeld. Daarbij wordt er geïnvesteerd in nieuwe partnerships om massaproductie van laadstations efficiënter en goedkoper te maken. (foto: EVBox)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!