10 TU/e’ers te zien bij Universiteit van Nederland

10 onderzoekers van TU/e zullen in de komende weken te zien zijn in de online colleges van de Universiteit van Nederland. De colleges worden onder meer via NU.nl en Ziggo uitgezonden. De colleges, eerder dit jaar met publiek opgenomen in Amsterdam, vallen binnen belangrijke thema’s van de TU/e, zoals mobiliteit, energie en gezondheid.

Prof. dr. ir. Han Slootweg: ‘Waarom is een pizza duurder als het bewolkt is’? Drs. Auke Hoekstra:  ‘Tankt men straks uit zijn stopcontact’? Deze en vele andere vragen zullen TU/e-onderzoekers de komende weken beantwoorden in online colleges van het platform Universiteit van Nederland. Met de video’s bereiken de onderzoekers een groot, veelal jong publiek.

Elke werkdag om 20.30 uur zet ‘de Universiteit’ een nieuw college van een onderzoeker online, waarbij elke week 1 thema centraal staat. Uitzenden gebeurt via hun eigen website (en YouTube), maar ook op nieuwssite NU.nl (elk weekend op de voorpagina), op het themakanaal van Ziggo en in vliegtuigen van KLM. Colleges van de Universiteit van Nederland – dat nu zijn 4e seizoen beleeft – zijn inmiddels in totaal 14 miljoen keer bekeken. Uit kijkcijfers op YouTube blijkt dat de grootste groep kijkers tussen de 17 en 24 jaar oud is.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!