ABN AMRO lanceert energietransitiefonds

ABN AMRO biedt bedrijven die actief zijn in de energietransitie de mogelijkheid om risicodragend kapitaal aan te trekken vanuit een nieuw initiatief, het Energy Transition Fund. Het fonds richt zich op bedrijven en projecten in de sectoren duurzame energie, energie-efficiency/CO2-reductie, slimme infrastructuur en schone mobiliteit. De omvang van een individuele investering uit het fonds ligt tussen de 10 en 25 miljoen euro aan eigen vermogen. De komende jaren is er ruimte te groeien naar een totale fondsomvang van ruim 200 miljoen euro.

ABN AMRO bedient wereldwijd klanten die actief zijn in de energiesector. Het ondersteunen van de energietransitie is een speerpunt van de bank. De lancering van het Energy Transition Fund sluit aan bij deze ambitie en eerdere initiatieven zoals de Sustainable Finance Desk en programma’s om particulier en commercieel vastgoed te verduurzamen.

Het investeringsfonds richt zich primair op investeringen in Nederland en Noordwest-Europa. Het fonds maakt gebruik van bestaande expertise binnen ABN AMRO en wordt aangestuurd door Frederik Deutman. Een aantal bestaande investeringen in duurzame energie vanuit ABN AMRO private equity wordt tevens in het fonds ondergebracht.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!