Acceleratorprogramma Energy VentureLab van start voor stimuleren energietransitie

Om innovatie en ondernemerschap in de energiebranche te stimuleren richtte Rijksuniversiteit Groningen samen met partners Energy VentureLab op: een acceleratorprogramma dat start- en scale-ups met vernieuwende ideeën binnen de energietransitie helpt (inter)nationaal te groeien.

Nieuwe ideeën en toepassingen zijn volgens de universiteit noodzakelijk om een efficiënte transitie van fossiele naar duurzame vormen van energieopwekking mogelijk te maken. Energy VentureLab helpt ondernemers om te gaan met kansen en uitdagingen die bijdragen aan de energietransitie. Kansrijke ideeën worden uitgewerkt tot bedrijven en ondernemingen worden opgeschaald.

Middels een op maat gemaakt plan, waarbij deelnemers de keuze hebben uit meer dan 60 verschillende trainingsprogramma’s, en persoonlijke coaching, krijgt een selecte groep ambitieuze bedrijven een ondernemings- en innovatieboost. Hierbij krijgen zij tevens toegang tot een breed internationaal netwerk van universiteiten, gevestigde corporates binnen de energiebranche en de overheid en worden zij in contact gebracht met potentiële investeerders en venture capitalists.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!