Afgedankte autoaccu’s goed te gebruiken voor opslag zonnestroom

AMSTERDAM – Afgedankte lithium-ion batterijen uit elektrische auto’s zijn goed opnieuw te gebruiken om de zonnestroom uit zonnepanelen op te slaan.

Zonnepanelen op het dak van een huis
©: Ch-info.ch

Dit concludeerden onderzoekers van het Duitse onderzoeks- en certificeringsbureau TÜV SÜD in een eerder gepubliceerd onderzoek.

Voorlopige resultaten laten zien dat oude autobatterijen uit elektrische auto’s voldoende capaciteit voor energie-opslag hebben om te gebruiken bij kleinere zonnesystemen van huizen.

Volgens de onderzoekers is het wel van belang dat er een systeem bij wordt gebouwd dat overbelasting in de gaten houdt. TÜV SÜD gaat een systeem nu in de praktijk testen bij enkele huizen in Duitsland.

Toyota-dealer

In Nederland maakte eerder een Toyota-dealer bekend de oude accu’s al te willen gaan gebruiken om zonnestroom van zo’n 980 zonnepanelen op zijn dak op te slaan.

“De praktijk leert dat deze oersterke batterijen ook na 10 à 15 jaar werkzaam te zijn geweest in een hybride Toyota nog prima functioneren als stationaire energieopslag. Vanuit deze opslag kan de energie weer op een later moment worden gebruikt”, aldus Toyota.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!