Al 320.000 euro geboden voor zonneauto TU Twente

AMSTERDAM – Er is al 320.000 euro geboden voor de zonneauto 21Connect van dhet Solar Team Twente op Marktplaats. Binnen enkele dagen is er al honderden keren geboden op de auto en is de advertentie bijna 55.000 keer bekeken.

Of alle biedingen serieus moeten worden genomen, is niet bekend. Het team van de TU Twente heeft nog geen contact gehad met de hoogste bieders.

“We willen de zonneauto graag verkopen aan een serieuze bieder die de 21Connect een mooie plek geeft, die hij verdient”, vertelde een woordvoerder van het team.

Naast de Marktplaats-advertentie wordt de auto ook tijdens een laatste race in Monaco te koop gezet. Tegen welk bod de auto verkocht wordt, hangt ook af van wat daar wordt geboden.

Bridgestone World Solar Challenge

Het geld willen de studenten gebruiken om op 18 oktober van dit jaar de Bridgestone World Solar Challenge te doen.

Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen.

Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Voor het eerst rijdt Solar Team Twente met een asymmetrische zonneauto waarbij de coureur aan de rechterkant van de zonneauto zit. Met dit design heeft het team het volste vertrouwen eerste te worden in Australië.

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!