Amerikaanse nonprofits maken meubels zonder vervuiling van paddestoelen

UTRECHT – Amerikaanse nonprofitorganisaties Terreform One en Genspace hebben meubilair gemaakt met een zelf ontwikkeld biologisch materiaal.

Het materiaal, Mycoform, is gemaakt van houtsnippers, gips, haverzemelen en andere agrarische bijproducten.

Deze materialen worden gecombineerd met een paddestoel genaamd Ganoderma Lucidum, die de bijproducten kan omzetten in een sterk materiaal met een omhulling van bacteriële cellulose.

Deze 2 elementen zorgen voor een materiaal dat vergelijkbaar is met plastic, maar 100 procent biologisch afbreekbaar. Aan het einde van de levensduur kan een product gewoon in elke biologische omgeving zoals een tuin worden achtergelaten.

1722-06B_TFO_0088

Geen vervuiling

Volgens de ontwikkelaars komt er ook bij het productieproces geen vervuiling vrij. Als voorbeeld hebben ze een ligbank en een kleine stoel gemaakt.

“De technologie is makkelijk over te zetten naar ontwikkelingslanden waar bouwmaterialen zeldzaam en duur zijn”, aldus Terreform One, volgens Arch Daily. “Het uiteindelijke doel van dit onderzoek naar biomateriaal is om op petroleum gebaseerd plastic te vervangen met ecologische bestandsdelen.”

GEN2SEAT_DOC-2

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!