Amerikaanse windturbine vliegt 300 meter boven de grond

AMSTERDAM – Een Amerikaanse startup is van plan om een turbine op 300 meter van de grond windstroom op te laten wekken.

De BAT, een vliegende windturbine op een besneeuwde vlakteDe combinatie van een luchtschip, een windturbine en een vlieger heet BAT, dat een afkorting is voor Bouyant Air Turbine.

Het plan komt van Alumni van de Amerikaanse universiteit MIT. De ontwikkeling van de BAT is al een aantal jaar gaande. Onder de naam Altaeros wordt de eerste echte test in het Amerikaanse Alaska gedaan.

Helium-balonnen

De BAT bestaat uit Helium-balonnen om een centrale turbine heen. Met een elektrisch geleidende koort die aan de grond is bevestigd wordt stroom naar de aarde gestuurd.

De wind op 300 meter hoogte is ongeveer 5 keer sneller dan op de grond en de turbine van Altaeros kan in theorie 20 keer meer energie produceren.

Altaeros verwacht tegen 18 dollarcent per kilowattuur (13 eurocent) te kunnen produceren. Dit is nog steeds duurder dan waartegen conventionele windturbines kunnen produceren, maar Altearos richt zich voorlopig op afgeleden gebieden met hoge stroomprijzen.

In Alaska wordt bijvoorbeeld gemiddeld 1 dollar per kilowattuur betaald en ook in Hawaï zou de BAT kunnen concurreren met de elektriciteit uit het net.

“De BAT geeft verder ook geen logistieke hoofdpijnen door een complex logistiek kanaal of het transporteren van grote windturbines over moeilijk bereikbaar terrein”, legt mede-oprichter Adam Rein.

Grootste drempel

“De grootste drempel die we nog moeten overkomen voordat we de BAT kunnen implementeren is het robuster maken van de turbine zodat het in alle weercondities voor langere tijd gebruikt kan worden.”

In Nederland experimenteert Ampyx Power met het ontwikkelingen van nieuwe windenergietechnieken. Het bedrijf  heeft een vlieger gemaakt die met een touw verbonden is aan een turbine aan de grond.

Copyright foto: Altaeros Energy

11 gedachten over “Amerikaanse windturbine vliegt 300 meter boven de grond

 • 15 oktober 2018 om 08:29
  Permalink

  置業大計是您人生中最重要的決定之一,作為您可靠的夥伴,我們的樓宇按揭服務會因應您的個人需要,安排合適的貸款、利率及還款細節,奠下穩固的置業根基。

 • 18 oktober 2018 om 06:27
  Permalink

  SHISEIDO 資生堂-東京櫃 【心機彩粧系列】心機親潤粉餅SPF15PA+ CLIMAX MOISTURE POWDER(REFILL)的商品介紹 SHISEIDO 資生堂-東京櫃,心機彩粧系列,心機親潤粉餅SPF15PA+ CLIMAX MOISTURE POWDER(REFILL)

 • 18 oktober 2018 om 14:20
  Permalink

  濃郁的眼霜能淡化黑眼圈、陰影、浮腫與細紋外觀。

 • 20 oktober 2018 om 05:22
  Permalink

  L’OCCITANE 歐舒丹 【櫻桃香氛系列】櫻桃護手霜 Sweet Cherry Hand Cream的商品介紹 L’OCCITANE 歐舒丹,櫻桃香氛系列,櫻桃護手霜 Sweet Cherry Hand Cream

 • 22 oktober 2018 om 00:10
  Permalink

  Venus Legacy™是第一個,也是唯一一個得到美國食品藥品監督管理局批准,利用4D™技術結合多極射頻(RF)、磁力脈衝、變量脈衝VariPulse™技術(VP)和實時熱力反饋的設備,這使Venus Legacy™能夠提供一個既安全又無痛的療程,並取得理想效果。Venus Legacy™的療程為所有類型的肌膚提供一個100安全和無痛的美容過程,並針對面部、頸部及身體各處,提供以下即時和持久的效果 非手術塑型 減少橙皮紋 減少皺紋 減少皮下脂肪 收緊肌膚

 • 28 oktober 2018 om 04:28
  Permalink

  LM SKINCENTRE 面部提升(一) 皮膚療程 皮膚資訊 隨着年齡增長,人的身體有多處地方敵不過歲月流逝和地心吸力,面部組織、胸部、肚皮、甚至連屁股都好像逐漸下墜!「提升」看來是全人類女性所希望得到的效果! 這裡主要講面部提升(face lifting)。大家在傳媒廣告中常常接觸到「面部提升」這名詞,聲稱某精華液或某面膜可以即時提升肌膚,功用神奇。我主要從醫學角度探討何謂「面部提升治療」,遲些再和大家討論護膚品的用處。面部提升治療一般分作入侵性和非入侵性的程序。前者通常指手術,俗稱「拉面皮」,現在連同其他手術治療,於下文略作介紹。 拉面皮手術-若以手術…

 • 4 november 2018 om 21:35
  Permalink

  Bayern Munich’s CEO, Karl-Heinz Rummenigge, has said that Xherdan Shaqiri will not be sold this summer, but did admit clubs had enquired about him. Xherdan Shaqiri going nowhere, says Bayern Munich chief Karl-Heinz Rummenigge…but admits ‘several enquiries’

 • 25 september 2019 om 19:15
  Permalink

  ndbdqiqlghv,Very helpful and best artical information Thanks For sharing.I LOve your Blog!

 • 25 september 2019 om 19:15
  Permalink

  xeavuabzdm,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.I LOve your Blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!