Amerikanen fabriceren zonnecellen in glas

AMSTERDAM – Het Amerikaanse onderzoeksbureau NREL heeft zonnecellen weten te maken met speciaal buigbaar glas. Onderzoekers benadrukken de potentie die deze zonnecellen hebben om de kosten van zonne-energie te verlagen.

Zonnecel in de handen van een onderzoekerDe zonnecellen worden gefabriceerd met behulp van Willow glas van het bedrijf Corning. Een andere variant, Gorilla glass, wordt gebruikt in de productie van veel smartphones en tablets zoals die van Apple.

Het voordeel van de nieuwe cellen is dat ze geïntegreerd in een dak kunnen worden geïnstalleerd, verklaren de uitvinders. Op Amerikaanse daken worden vaak dakspanen gebouwd om het dak te bedekken.

Enorm besparen in installatiekosten 

Normaliter wordt eerst een dak bedekt door de dakspanen en daarna met zonnepanelen uitgerust, maar nu kan dit tegelijkertijd. Dit kan enorm veel besparen in de installatiekosten, een van de grootste kostenposten van zonnepanelen.  

Willow glas is een flexibele variant die erg stevig is, volgens de fabrikant. Naar verluidt kunnen de glazen elementen het decennia volhouden op een dak.

“Als Willow glass dakspanen worden geraakt door hagel, zouden ze buigen in plaats van breken. Andere dakspanen met zonnecellen kunnen misschien ook wel tegen hagel, maar ze zijn niet zo goed in het beschermen tegen lucht en vochtigheid”, verklaart Dipak Chowdhury, commercieel directeur bij Corning.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Corning

10 gedachten over “Amerikanen fabriceren zonnecellen in glas

 • 15 oktober 2018 om 08:33
  Permalink

  秋天要滋潤雙手 OL票選10大 $50以下好用護手霜 造型打扮 Grooming 新Monday 愈接近冬天雙手就愈乾燥,需要支好用的護手霜常伴身旁。問題是市面上有過千款hand cream,到底哪一款是好用呢?一於看看10款$50以下護手霜保濕排行榜。

 • 17 oktober 2018 om 18:02
  Permalink

  【保養】第一次敷到片狀泡泡面膜!清潔、卸妝、保養一次搞定 限定款來著的 包裝超Q SEXYLOOK @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 【保養】第一次敷到片狀泡泡面膜!清潔、卸妝、保養一次搞定 限定款來著的 包裝超Q SEXYLOOK

 • 21 oktober 2018 om 04:34
  Permalink

  ~H2O+ 水貝爾 【抗皺修護系列】海洋眼部抗皺精華 Line defense retinol eye complex的商品介紹 ~H2O+ 水貝爾,抗皺修護系列,海洋眼部抗皺精華 Line defense retinol eye complex

 • 22 oktober 2018 om 01:03
  Permalink

  它讓神經原在常規的緊張鍛煉中進行共振燃燒,由此帶來健身運動所無法達到的效果。Ion Magnum複雜的振動波是基于於二十多年對神經原燃燒信號的研究手工製作的。 設備製造者的臨床研究結果顯示,30分鐘的治療相當於在健身房10個小時的運動,可以燃燒高達5000卡路里的熱量。其他臨床研究顯示肌肉生成的速度以及脂肪(表面脂肪以及深部脂肪)减少的速度相應都比運動的效果更好。對於Ion Magnum沒有進行理療的部位,甚至會有抗衰老防氧化的效果。 有受試者治療一次之後同一個部位减掉了3-4英寸(不像其他减肥治療中宣稱的那樣,一次治療减掉了5英寸,但那是全身20多個部位加起來减掉的尺寸)。同時,它還可以减掉脖子和下巴的脂肪,讓你的雙下巴消失 . 每次治療需要25分鐘。治療前後的效果非常明顯,而且會持續1-2天。要想達到更好的效果,最好接受1-2個小時的治療。

 • 21 september 2019 om 22:46
  Permalink

  dycihnwrh,Waw! Its really great and wonderful ever i found. Thank you for sharing this info.I LOve your Blog!

 • 22 september 2019 om 15:16
  Permalink

  azbzbh,Waw! Its really great and wonderful ever i found. Thank you for sharing this info.I LOve your Blog!

 • 25 september 2019 om 23:04
  Permalink

  nwiparkaf,Thanks a lot for providing us with this recipe of Cranberry Brisket. I’ve been wanting to make this for a long time but I couldn’t find the right recipe. Thanks to your help here.

 • 14 oktober 2019 om 16:17
  Permalink

  I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark
  your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I’ll learn a lot of
  new stuff right here! Best of luck for the next!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!