Bankje met zonnecel laadt smartphone op

AMSTERDAM – De Amerikaanse startup Changing Environments heeft een bankje ontworpen met zonnecellen erin waardoor de plek kan dienen als oplaadpunt voor smartphones.

Een bankje met zonnecellen die smartphones kunne opladen
©: Soofas

Soofa heet de bank en de eerste oplaadpunten worden geplaatst in de Amerikaanse stad Boston door een samenwerking tussen de stad en Changing Environments.

Inmiddels zijn er enkele banken geplaatst bij verschillende parken en wandelroutes na testen bij de technische universiteit MIT en er zijn nog plannen voor meer banken.

2 usb-uitgangen

De banken hebben 2 usb-uitgangen om apparaten op te laden. Verder is er een batterij in geplaatst om ervoor te zorgen dat er altijd stroom beschikbaar is. Online kunnen mensen kijken of er nog een bankje beschikbaar is.

Naast het opladen van mobiele telefoons en andere apparaten op zonne-energie hebben de Soofas een extra functionaliteit. Ze kunnen luchtkwaliteit en geluidsniveau meten om de kwaliteit in een park te bewaken.

Een bankje met zonnecellen die smartphones kunne opladen
©: Soofas

Meer geavanceerde banken

Tegenover Bloomberg Businessweek verklaart oprichter Sandra Richer: “We komen allemaal uit Duitsland, waar zonne-energie enorm populair is. We dachten na over hoe we de publieke opinie zonne-energie meer kunnen laten accepteren.

Op dit moment maken gemiddeld 12 tot 20 mensen per dag gebruik van de banken. De ondernemers hopen op termijn meer geavanceerde banken te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!