Berlijnse zonne-oplader ziet beschikbare crowdfunding verdrievoudigen

UTRECHT – In slechts 5 dagen heeft de Berlijnse startup Little Sun al 3 keer meer opgehaald dan verwacht voor zonne-oplader The Charge. Het bedrijf wilde 50.000 euro ophalen, maar staat inmiddels al op ruim 176.000 euro.

Little Sun wil met het geld de productie van de zonneladers starten en nu het geld al ruimschoots binnen is, wordt al begonnen met de voorbereidingen.

De oplader van Little Sun heeft een zonnecel van 2 watt met een interne batterij en kan na 5 uur in de zon gelegen te hebben een smartphone volledig opladen. De oplader is verder uitgerust met een usb-poort en een licht.

Het bedrijf heeft een maatschappelijk doel: om stroom te brengen in afgelegen gebieden waar geen elektriciteit is. Zo kost een oplader in Europa 120 euro, maar zakt de prijs naar 40 dollar in afgelegen regio’s waar geen energienet is. Zo worden de opladers in afgelegen gebieden gesubsidieerd door kopers in noordelijke gebieden.

Eerder bracht het bedrijf al de Little Sun op de markt, een klein lichtje dat werkt op zonne-energie. Inmiddels zijn er al honderdduizenden van geleverd over de hele wereld.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!