BNG bank en VNG lanceren duurzaamheidswedstrijd

BNG Bank en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten roepen ondernemers op mee te doen aan de Global Goals Social Impact Challenge. Ze vragen ondernemers om ideeën die gemeentelijk duurzaamheidsbeleid ondersteunen. Goede ideeën maken kans op financiering vanaf een bedrag van 100.000 euro. Inzenden kan tot en met 9 september.

De ideeën moeten bijdragen aan doel 12: ‘Verantwoorde productie en consumptie’ van de in 2015 door de Verenigde Naties vastgestelde Global Goals for Sustainable Development. Bijna alle landen ter wereld, inclusief Nederland, hebben zich gecommitteerd aan deze duurzaamheidsagenda voor 2030. In Nederland werken gemeenten via de Gemeenten4GlobalGoals campagne, waarbij ruim 60 gemeenten zijn aangesloten, samen aan het behalen van de Global Goals agenda.

‘Terwijl klimaatverandering dagelijks in het nieuws is, blijft de grote vraag: hoe kunnen we de problematiek rondom duurzame productie en consumptie concreet aanpakken? Ik ben blij dat BNG Bank en gemeenten de handen ineenslaan met ondernemers voor concrete oplossingen’, zegt Jan van Zanen, voorzitter van de VNG.

Met de Global Goals Social Impact Challenge dagen BNG Bank en de VNG ondernemers uit om creatieve en financierbare oplossingen aan te dragen die bruikbaar zijn voor de implementatie van gemeentelijk duurzaamheidsbeleid.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!