Cubicco wint Lighthouse Award 2017

Cubicco is slim en innovatief in de toepassing van hout in een modulair bouwsysteem van energieneutrale en levensloopbestendige woningen. Deze gepatenteerde bouwmethode voor een- en tweepersoonshuishoudens ontving onlangs de Lighthouse Award 2017.

De jury was unaniem. Het bouwsysteem Flex! en het concept van de warmteopslag met een warmtezuil kregen een eervolle vermelding.

De Lighthouse Award 2017 is uitgereikt tijdens de jaardag van de Lighthouse Club Nederland en honoreert een persoon, project of organisatie die een buitengewone bijdrage levert aan de ontwikkeling van de bouwsector.

Mensen die bewust of onbewust kort of langdurig alleenstaand zijn of met z’n tweeën wonen vormen de doelgroep van Cubicco: starters, studenten, gescheiden mensen, hulpbehoevenden, senioren. Die groep maakt binnenkort meer dan 40 procent van de bevolking uit. De opzet van de woningen in hofjes en toepassing van veel licht, lucht en ruimte voorkomt eenzaamheid.

Uit het juryrapport: ‘De modules zijn industrieel en tot op detailniveau uiterst precies geproduceerd. Ze kunnen onder begeleiding van een vakgeschoolde timmerman eenvoudig worden geassembleerd binnen 6 weken. De woningen zijn vervaardigd uit onbeperkt beschikbare, gezonde, biobased, hergroeibare materialen en onderhoudsarm.

Cubicco won uit 23 inzendingen. De prijs is een geldbedrag van 5.000 euro en een kunstwerk van Marijke de Goey.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!