Delftse studenten winnen SpaceX Hyperloop Pod Competitie

Studenten van de TU Delft hebben de SpaceX Hyperloop Pod Competitie in Los Angeles gewonnen. De ontlading was groot bij de Award Ceremony.

Uitgedaagd door Elon Musk bouwden 27 teams uit de hele wereld het afgelopen jaar ‘pods’ voor het futuristische transportconcept Hyperloop, waarbij mensen en goederen met hoge snelheid door buizen reizen. Afgelopen weekend mochten ze hun pods op de proef stellen in een 1,2 kilometer lange buis naast het terein van SpaceX in Los Angeles. ‘Dit was precies de prijs waar we voor gingen, we hebben geprobeerd aan alle details aandacht te besteden en een pod te maken die je zo zou kunnen opschalen’, vertelt teamcaptain Tim Houter. ‘En die inspanning is nu beloond, fantastisch’. Daarnaast kreeg het Delft Hyperloop Team ook de Award voor de beste constructie en ontwerp.

De opdracht was een zo hoog mogelijke snelheid behalen in de testbuis van 1,2 kilometer naast het hoofdkantoor van het ruimtevaartbedrijf in Hawthorne, Los Angeles. Een jury beoordeelde de ‘pods’ op onder andere betrouwbaarheid, ontwerp en schaalbaarheid. Uiteindelijk won het Delftse team het overall klassement.

De wedstrijd is opgezet door Elon Musk. Met de competitie wil hij  de ontwikkeling van een revolutionaire vorm van snel en energiezuinig transport stimuleren, waarbij mensen en goederen met een snelheid van 1.200 kilometer per uur door buizen met daarin een zeer lage luchtdruk reizen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!