Deskundigen twijfelen aan opbrengst Eindhovense dakturbine

AMSTERDAM – De opbrenst van de Integrated Roof Wind Energy System van Ibis Power en de Universiteit van Eindhoven wordt te roze voorgesteld. Sommige deskundigen stellen zelfs dat het systeem helemaal niet kan werken.

De Integrated Roof Wind Energy SystemDit stellen experts tegenover het FD.

Eric Terry van adviesbureau Actiflow verklaart dat Ibis de opbrengst van het daksysteem met een factor 10 tot 100 overschat. Volgens hem kan het systeem tegen aerodynamische principes in. Het zou gewoon niet kunnen werken.

Hij denkt verder dat dit de sector schade toebrengt. De adviseur vindt het onbegrijpelijk dat ideeën niet worden getoetst voordat een prijs wordt uitgereikt.

Doorbraak in energievoorziening

Het systeem van Ibis Power werd onthaalt als een doorbraak in de energievoorziening van steden. Ibis ontving de Herman Wijffels Innovatieprijs en 50.000 euro. Ook kreeg het de Tedx Amsterdam Award.

Alexander Suma en Rossela Ferraro van de Technische Universiteit van Eindhoven staan aan het hoofd van Ibis.  Ferraro geeft tegenover het FD toe dat de teksten in de het persbericht van de universiteit te stellig waren.

Zij benadrukt dat elke universiteit dat doet. Toch zou in theorie de dakturbine werken en zal over een halfjaar, als de proef met het systeem afloopt, hier meer duidelijkheid over zijn.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Ibis Power

7 gedachten over “Deskundigen twijfelen aan opbrengst Eindhovense dakturbine

 • 15 oktober 2018 om 15:05
  Permalink

  按揭服務助您實現置業夢想. … 有固定收入及供款與入息比率不超過45的首次置業人士,仍可申請最高9成按揭貸款。 借定唔 … 香港主要住宅樓宇價格走勢.

 • 17 oktober 2018 om 18:51
  Permalink

  柔軟滑順、自然延展出深邃有神的眼型。

 • 18 oktober 2018 om 01:13
  Permalink

  彩妝 ZA艷澤漆光唇釉+超出色豔遇唇彩筆 試色心得分享。 @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 彩妝 ZA艷澤漆光唇釉+超出色豔遇唇彩筆 試色心得分享。

 • 22 oktober 2018 om 20:19
  Permalink

  加強優化面部輪廓,可被身體完全吸引,能自然地修飾面部輪廓 功效可長達24個月以上 JUVEDERM的特點: 效果立即可見 非永久性 非手術性 安全有效 效果自然 JUVEDERM獲歐盟(CE)及美國及藥物管理局(FDA)認證 首先及唯一獲得FDA認證在首次療程後能維持長達一年2-4功效 新世代專員Hylacross科技為產品帶來獨特的物理特質,包括凝聚力、支撐力及柔順度 8點提升 這是一套由全球著名醫學美容醫生Dr. Maurício de Maio,以JUVÉDERM®系列透明質酸產品為基礎而研發的面部優化療程,藉著簡單程序便達致面部優化效果,不需進行手術,減低風險。 此療程會根據病人的個別情況,重點針對面部8個最常因流失膠原蛋白及彈性纖維而凹陷的位置,再依據特定的順序,從顴骨至下巴位置配合JUVÉDERM®系列的透明質酸產品進行療程,從而改善這些位置的豐盈度及滑溜度,全面性優化面部輪廓。

 • 9 november 2018 om 23:54
  Permalink

  Real Madrid want to wrap up a £22m deal for Valencia midfielder David Silva before the World Cup, in a clear indication that they won’t follow up interest in Cesc Fabregas. Real Madrid will end Cesc Fabregas interest with £22m raid for Manchester United and Liverpool target David Silva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!