Duurzaam stoomnet ECLUSE wint Belgische Energie- en Milieuprijs 2017

ECLUSE heeft in Brussel de Belgische Energie- en Milieuprijs in de categorie ‘Sustainable Energy’ gewonnen. Het stoomnet krijgt de prijs voor de uitzonderlijke manier waarop het project bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Infrax is een van de samenwerkende partners in ECLUSE, samen met afvalverwerkingsbedrijven Indaver en SLECO, Maatschappij Linkerscheldeoever, FINEG en watermaatschappij Water-Link.

De Belgische Energie- en Milieuprijs wordt sinds 2006 uitgereikt aan Belgische bedrijven en particulieren die op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

De organisatoren van de Belgische Energie- en Milieuprijs willen vooral ruchtbaarheid geven aan de vele projecten die nu al ontwikkeld worden om natuurlijke rijkdommen te sparen en respectvol om te gaan met het milieu. Zij roepen eenieder op om inspiratie te vinden in deze Milieuprijzen en initiatieven te nemen in hun dagelijks leven.

ECLUSE wordt een groot netwerk van stoom- en condensaatleidingen tussen de thermische verwerkingsinstallaties van afvalbedrijven Indaver en SLECO en een aantal chemische bedrijven in de Waaslandhaven. Het stoomnet zal die bedrijven in staat stellen om naar eigen behoefte stoom en warmte af te nemen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!