Eerste SolaRoad Kit ter wereld voor Groningen

UTRECHT – In Groningen komt de volgende toepassing van de technologie van Solaroad. Bij een multifunctionele bank met oplaadpunten voor elektrische fietsen en mobiele telefoons komen zonnepanelen van Solaroad.

Rond april 2017 plaatst de provincie Groningen de bank in BlauweStad, een waterrijk natuur- en woongebied ten oosten van de stad Groningen.

Het STOPcontact is een multifunctionele bank die bestaat uit een combinatie van producten van drie partijen: SolaRoad, Dr. Ten en deFine-it. De door de SolaRoad Kit opgewekte energie wordt opgeslagen in twee zeezout-accu’s. Deze accu’s zitten verpakt in de multifunctionele bank van gerecycled materiaal.

De bank heeft vier stopcontacten voor het opladen van bijv. een mobiele telefoon, elektrische fiets of een tablet en is voorzien van een digitaal informatiescherm. De technologie in de bank wordt door deFine-it met elkaar verbonden.

Gedeputeerde Elizabeth Post van de provincie Noord-Holland: “Geweldig om te zien dat de succesvolle SolaRoad door de provincie Groningen wordt opgepakt. Ik feliciteer de provincie Groningen graag van harte met de aanschaf van de eerste SolaRoad Kit ter wereld!”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!