Eindhovens Solliance claimt milieudoorbraak organische zonnecellen

AMSTERDAM – Samenwerkingsverband Solliance in Eindhoven claimt een doorbraak te hebben gemaakt met de fabricage van organische zonnecellen.

Een organische zonnecel in de handen van een onderzoekerDoor een nieuw fabricageproces kunnen de zonnecellen veel milieuvriendelijker worden geproduceerd, zo dit meldt Solliance in een persbericht.

Bij de fabricage wordt gechloreerde oplossingen gebruikt die erg giftig zijn. Als ze in het water terecht komen kunnen ze grote gevolgen hebben voor de flora en fauna.

Het nieuwe productieproces vervangt deze stoffen voor milieuvriendelijkere alternatieven. De truc, volgens Solliance, is om een mix van minder-giftige oplossingen te gebruiken.

Met printer te produceren 

De zonnecellen van Solliance bereiken wel een vergelijkbaar conversierecord als de huidige types zonnecellen, ongeveer 3 procent. Ook maakt de nieuwe methode het gemakkelijker om de zonnecellen met een printer te produceren.

“Door het combineren van een milieuvriendelijke proces met een groot printcapaciteit hebben we succesvol het gat tussen de academische en industriële wereld overbrugd”, aldus onderzoek Jan Gilot.

Lees er hier meer over  

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Imec

2 gedachten over “Eindhovens Solliance claimt milieudoorbraak organische zonnecellen

  • 21 oktober 2018 om 14:57
    Permalink

    是妳令我一千個願意定下來! 20個男人真愛與喜歡妳的分別Relationship 戀愛SundayMore 怎麼每天都會有男人與拍拖多年女友分手後,馬上與新女友閃婚的故事發生。一於看看以下20大男人真愛與喜歡的分別,認清他是否想與妳永遠在一起……

  • 5 november 2018 om 01:43
    Permalink

    Werder Bremen have made a £2million offer for Tottenham midfielder Niko Kranjcar. The 26-year-old has held discussions with manager Harry Redknapp. Werder Bremen offer £2m to give Niko Kranjcar a route out of Spurs cul-de-sac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!