Energieprijsvraag voor gebied rond A16

In een prijsvraag gaan de provincie Noord-Brabant en Nederland Boven Water op zoek naar ideeën voor het gebied rond de A16, die bijdragen aan de energietransitie én aan een aantrekkelijk en gewaardeerd landschap.

De prijsvraag loopt vanaf 1 december tot begin 2019 en is verdeeld in 2 rondes. In de eerste ronde wordt deelnemers gevraagd een visie op de opgave in te dienen. Een vakjury onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker beoordeelt de inzendingen.

Informatie over de prijsvraag is beschikbaar via de website van Nederland Boven Water. Op 18 januari is een bijeenkomst waar potentiële inzenders vragen kunnen stellen over de eerste ronde van de prijsvraag, die sluit op 2 april. In de tweede ronde krijgen de maximaal 3 winnende inzendingen een bedrag van 15.000 euro om de ideeën uit te werken tot een structuurontwerp met uitvoeringsstrategie.

De winnaar van de prijsvraag krijgt een bedrag van 25.000 euro om de visie te realiseren. Nederland boven Water heeft ook aangegeven zich ervoor in te spannen dat de plannen daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!