ENGIE en Energy Floors voorzien scholen van energieopwekkende speelvloer

Nederlandse schoolpleinen kunnen duurzamer en gezonder. Daarom tekenden ENGIE en Energy Floors een samenwerkingsovereenkomst voor de ‘Gamer’: een interactieve, energieopwekkende speelvloer voor schoolpleinen. De afgelopen maanden zijn pilotprojecten met Gamers uitgevoerd bij 4 scholen in de regio Rotterdam. Voor de uitrol van het project is nu een samenwerkingsovereenkomst getekend met ENGIE Infra & Mobility. Niet alleen zet deze speelvloer aan tot beweging via bijvoorbeeld actieve rekenlessen maar kinderen leren ook over duurzaamheid of kunnen zelf games ontwerpen.

Op de energieopwekkende Gamer leren kinderen spelenderwijs over duurzame energieproductie. Ze spelen er leerzame games op die uitdagen tot beweging. De vloer leent zich voor actieve reken- en gymlessen, maar ook voor wetenschap & techniek-onderwijs: leerlingen kunnen zelf games ontwerpen en programmeren. De speelvloer wordt permanent geïnstalleerd op het schoolplein; de geïntegreerde (beloopbare) zonnepanelen leveren duurzame stroom voor het schoolgebouw.

Naast de introductie van de Gamer zullen ENGIE en Energy Floors ook samen optrekken in het aanbieden van energieopwekkende vloeren voor de buitenruimte. Zo worden momenteel gesprekken gevoerd met diverse geïnteresseerde partijen in binnen- en buitenland. De eerste varianten van deze vloer, Walker genaamd, zullen in 2018 geïnstalleerd worden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!