Extra zonnecellaboratorium van ECN in Eindhoven

AMSTERDAM – ECN en TNO gaan een extra zonnecellaboratorium beginnen in Eindhoven. Beide onderzoeksinstituten hopen dat er uit het project techstartups vloeien in de zonneceltechnologie.

De high tech campus van EindhovenDit melden beide instituten.

ECN heeft al een laboratorium in Eindhoven waar onderzoek wordt gedaan naar dunne-film zonneceltechnologie en geavanceerde lasertechnieken.

Het nieuwe instituut, dat in 2014 klaar moet zijn, gaat de regio versterken. De ELAt-regio (Eindhoven-Leuven-Aachen triangle) is sterk in sectoren zoals high-tech machinebouw en materialen.

Dunne-film zonneceltechnologie

ECN hoopt dat ook dunne-film zonneceltechnologie een van de speerpunten wordt van het Nederlandse bedrijfsleven in die regio.

Vanuit het nieuwe onderkomen zal ECN ook met de onderzoekspartners het samenwerkingsverband Solliance verder uitbouwen.  In Solliance bundelen zes onderzoeksinstellingen (ECN, TNO, de Technische Universiteit Eindhoven, Holst Centre, Imec en Forschungszentrum Jülich)  hun krachten op het gebied van dunne-filmzonnecellen.

Het ECN heeft al vestigingen in Petten, Amsterdam, Brussel en Peking. 

Gerelateerde artikelen 

C:  Peter van den Hamer

3 gedachten over “Extra zonnecellaboratorium van ECN in Eindhoven

 • 15 oktober 2018 om 00:19
  Permalink

  按揭服務助您實現置業夢想. … 有固定收入及供款與入息比率不超過45的首次置業人士,仍可申請最高9成按揭貸款。 借定唔 … 香港主要住宅樓宇價格走勢.

 • 17 oktober 2018 om 04:55
  Permalink

  [穿搭] 韓系可愛LINGERIE。第2彈。Eyescream♡♡ @ ❤ Bonjour.Amanda 愛曼達購物。旅遊日誌♫ :: 痞客邦 :: [穿搭] 韓系可愛LINGERIE。第2彈。Eyescream♡♡ @ ❤ Bonjour.Amanda 愛曼達購物。旅遊日誌♫ :: 痞客邦 ::

 • 18 oktober 2018 om 03:10
  Permalink

  每日IG-不用洗碗還有專人幫手包裝!用App教學的灣仔自助烘焙店Bake.be Marie Claire (HK) Edition 母親節就到,心思思想親手焗製蛋糕給家人,但屋企焗又嫌麻煩,訂造又欠誠意,不如到灣仔新開張的自助烘焙店Bake.Be,設備非常齊全,客人由選材料、製作到包裝都是跟隨電子教學,重點是100成功率,而且還

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!