Getijdenenergie kan tot 27 miljard pond toevoegen aan Britse economie

AMSTERDAM – Het bouwen van 6 grote locaties om stroom uit getijdenenergie te winnen kan tot 27 miljard pond toevoegen aan de Britse economie over een periode van 12 jaar.

Een getijdenturbine produceeert stroom uit de getijden
©: Fundy

Dit zegt het Britse onderzoeksbureau Centrum voor Economie- en Zakenonderzoek naar aanleiding van plannen van het concern Tidal Lagoon Power.

Het Britse bedrijf heeft plannen gepresenteerd om op 6 locaties in Groot-Brittannië turbines te bouwen die energie opwekken uit de beweging van het water tijdens de getijden.

Volgens het onderzoeksbureau zouden de turbines jaarlijks genoeg elektriciteit produceren voor 8 miljoen huishoudens, maar het zou ook 3,1 miljard pond toevoegen aan de Britse economie.

Getijdenturbines accepteren

Zo’n 36.000 mensen zouden aan werk worden geholpen door het project. Dit aantal kan op het hoogtepunt stijgen naar 71.000.

“Groot-Brittannië zal binnenkort beslissen om wel of niet een infrastructuur van getijdenturbines te accepteren”, aldus Mark Shorrock, directeur bij Tidal Lagoon Power. Hij benadrukt dat het onderzoek laat zien dat getijdenturbines een langdurige en winstgevens bijdrage leveren aan de Britse economie.

Douglas McWilliams, bestuursvoorzitter van het onderzoeksbureau, benadrukt de voordelen van getijdenenergie. “In tegenstelling tot wind- en zonne-energie, kun je de energieproductie voorspellen voor 14 uur per dag, wat de kosten van standby-generatoren verlaagt.”

Eén gedachte over “Getijdenenergie kan tot 27 miljard pond toevoegen aan Britse economie

  • 30 augustus 2018 om 23:02
    Permalink

    report writing help for students


    online letter writing service

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!