‘Gezinsauto op zonne-energie’ legt 875 kilometer af op 1 oplaadbeurt

AMSTERDAM – Studenten van de TU in Eindhoven hebben met hun zonneauto Stella 875 kilometer weten af te leggen op 1 keer opladen.

De gezinsauto op zonne-energie van de studenten aan TU EindhovenHiermee hebben de studenten van het Solar Team hun eigen verwachtingen overtroffen. Zelf dachten ze 800 kilometer te kunnen halen onder een licht bewolkte hemel.

Het Solar Team is met de auto, Stella gedoopt, aan het voorbereiden op de World Solar Challenge in Australië die van 6 tot 13 oktober wordt gehouden.

Zonnig weer 

Met zonnig weer hoeft de auto niet te stoppen om op te laden. In de meest gunstige situatie wekt Stella meer energie op dan het gebruikt met de 6 vierkante meter aan zonnecellen op het dak.

De auto is verder uniek in dat het gebouwd is om deel te nemen aan het normale verkeer. De studenten kregen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer  toestemming om met Stella de weg op te gaan.

5 gedachten over “‘Gezinsauto op zonne-energie’ legt 875 kilometer af op 1 oplaadbeurt

 • 18 oktober 2018 om 06:05
  Permalink

  BEAUTYMAKER 【底妝系列】新一代零油光晶漾持妝氣墊粉餅SPF40**的商品介紹 BEAUTYMAKER,底妝系列,新一代零油光晶漾持妝氣墊粉餅SPF40**

 • 22 oktober 2018 om 00:23
  Permalink

  「 生蛇 」( 醫學名稱是 『帶狀疱疹』Shingles ) 是由水痘病毒引起的疾病。水痘癒合後,病毒在神經細胞潛伏多年,日後隨時重新激活後導致的帶狀皮疹,就是「 生蛇 」。因此,凡感染過水痘的人,都有機會「 生蛇 」。病發時,身體某一部位會感到內疼或劇痛,通常是臉或背部及腰部的一側;這時由於病毒從脊髓處沿其中華一條神經擴散到身體以及去到連接的皮膚表面,形成紅疹及小水疱。帶狀疱疹疫苗Zostavax康栢苗 (蛇針)能助減低「 生蛇 」的機會,有效預防: 「 生蛇 」( 帶狀疱疹 ) 成效高達 70% 「 生蛇 」的後遺神經痛:即使紅疹痊癒,神經痛還可以持續數月或數年。年紀越大,持續有後遺 神經痛風險越高 「 生蛇 」引起的急性及長期痛症 不適用人士: 曾對疫苗成分包括明膠( Gelatin ) 及紐奧黴 ( Neomycin ) 有過敏性休克反應的人士 有原發及繼發性免疫系統問題的病患者,或正服用抑鬱免疫系統藥物(如高劑量膽固醇)的病人 患有肺結核,正發病及未經治療人士 孕婦

 • 26 oktober 2018 om 09:23
  Permalink

  【私心分享】詢問度超高 ♥♥好實用I PHONE 8款軟體 @ B2B崔咪TRAMY :: 痞客邦 :: 今天要來分享崔小咪最近常用的一些愛鳳程式~不然每天被問我都要被追殺啦~~~其實我手機裡面大部分都是拍照軟體,我自己也對這個比較有興趣,但是有些軟體真的是重看不重用耶>'&

 • 10 november 2018 om 03:48
  Permalink

  JAMIE REDKNAPP: Cesc Fabregas always seems to be singled out for what he can’t do. He is criticised for not covering every blade of grass, or not always tracking his runners but he really is a class act. Fabulous century of assists shows how excellent Cesc Fabregas still is… but does the Chelsea playmaker make my team of the week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!