Green Team Twente wint met waterstofauto Eco Marathon in Londen

Green Team Twente heeft de eerste plek behaald in de Shell Eco Marathon, de grote Europese duurzaamheidsrace in Londen. De Twentse waterstofauto won de Urban Concept waterstofklasse, de ‘koningsklasse’ van de eco marathon.

Het was een spannende race op het circuit in het Queen Elizabeth Olympic Park in hartje Londen. De Twentse waterstofauto H2∞ (Infinity) reed een equivalent van 1 liter brandstof op 845 kilometer, een teamrecord en een nieuw Nederlands record. Green Team Twente is het enige Nederlandse team dat eerste is geworden. Het Twentse team liet nummer 2, La joliverie Polytech Nantes, al jaren een topteam, achter zich.

Tijdens de slotdag van de Eco Marathon leverden de 4.000 studenten uit 30 landen in verschillende klassen onder zware omstandigheden een boeiend gevecht op het snikhete circuit. De teams hadden 2 dagen de tijd om een geldig resultaat neer te zetten. De laatste van de 3 pogingen was het meest succesvol voor Green Team Twente.

Teamleider Vitto Bonnemayers nam namens het team de trofee in ontvangst uit handen van eco-marathon-directeur Norman Koch op het volle Queen Elizabeth Park in Londen.

De H2∞ kan op de energiehoeveelheid uit een reep Snickers 3 uur rijden. De auto symboliseert de auto van de toekomst, in de categorie waterstof, die volgens het team de meeste kans van slagen heeft in de auto-industrie. Bonnemayers: ‘We hebben de versnellingsbak van de waterstofauto aangepast, zodat er een optimale efficiëntie van 99.1 procent behaald kan worden. Daarmee zijn we in theorie in staat om van Enschede naar Genève te rijden met slechts één liter brandstof’.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!