Grote indoor boerderij voor Amerikaanse stad Louisville

UTRECHT – In de Amerikaanse stad Louisville komt een nieuwe grote verticale indoor boerderij met een oppervlakte van ongeveer 5.500 vierkante meter.

De boerderij wordt gebouwd door FarmedHere en gaat gebruikt worden om kruiden en groenten te telen. Er worden zo’n 40 medewerkers aangenomen voor de boerderij.

De locatie is groot, maar het is niet de grootste verticale boerderij. In de Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld al verticale boerderijen van AeroFarms in New Jersey van 6.410 vierkante meter.

FarmedHere heeft verder nog een locatie in Chicago van maar liefst 8.361 vierkante meter, waarschijnlijk de grootste in de VS.

Groente voor 18,2 miljoen mensen

De nieuwe boerderij krijgt 10 rijen met groeibedden. Volgens FarmedHere kan de boerderij ongeveer 18,2 miljoen mensen binnen een afstand van ruim 300 kilometer toegang geve tot biologische groente.

In de gecontroleerde omgeving wordt energie-efficiënte led-verlichting gebruikt voor het groeiproces. Volgens FarmedHere kan er veel vaker geteeld worden en wordt er 97 procent minder water verbruikt.

18 steden

“De nieuwe locatie brengt ons één stap dichter bij ons doel om verticale boerderijen te bouwen in 18 steden in het land en om 75 procent van de Amerikaanse bevolking te voeden”, aldus FarmedHere-topman Matt Matros.

Hij haalt aan dat er tegen 2050 ongeveer 9,6 miljard mensen op aarde zijn en dat alternatieve vormen van landbouw daarom steeds belangrijker worden, vooral in stedelijke gebieden waar niet voldoende grond is.

Lees ook: Grootste indoor boerderij produceert 10.000 kroppen sla per dag

Farmedhere, verticale boerderij,
©: FarmedHere
Farmedhere, verticale boerderij,, Indoor boerderij,
©: FarmedHere
Farmedhere, verticale boerderij,, Indoor boerderij,
©: FarmedHere
Farmedhere, verticale boerderij,, Indoor boerderij,
©: FarmedHere

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!