Half miljoen geboden voor zonneauto, maar Solar Team neemt bod met korreltje zout

AMSTERDAM – Er is inmiddels via Marktplaats maar liefst een half miljoen geboden, maar of de biedingen nog wel serieus zijn, valt erg te betwijfelen.

Een woordvoerder van het Solar Team Twente (STT) zegt tegenover de Tubantia erg sceptisch te zijn over de geboden bedragen.

Binnen enkele dagen nadat de zonneauto van het team, de 21Connect, op Marktplaats werd gezet, waren er al biedingen van enkele tonnen.

Geen van deze personen heeft gereageerd op berichten van het Solar Team. Veilinghuis Troostwijk, dat zich specialiseert in professionele veilingen, heeft ook contact opgenomen met het team en er worden nu gesprekken gevoerd om te kijken of zij de veiling kunnen doen.

Sinds 2011 is er ongeveer een miljoen euro geïnvesteerd in de zonneauto. Het team was op zoek naar een minimaal bedrag van ongeveer 200.000 euro om de ontwikkeling van de volgende auto te financieren.

Doel is om op 18 oktober van dit jaar in Australië met een nieuwe auto op zonne-energie mee te doen aan de Bridgestone World Solar Challenge van 3.000 kilometer.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!