Hogeschool Rotterdam opent waterstoflab

Hogeschool Rotterdam heeft een waterstoflab geopend op de campus van RDM Rotterdam; het H2EnergyLab. Studenten, docenten, onderzoekers én ondernemers werken hier samen in projecten op het gebied van waterstoftechnologie.

Het H2EnergyLab is een opleidings- en testcentrum waar productie, transport én toepassing van waterstof op een betaalbare schaal kan worden getest en is een belangrijke faciliteit voor de regio. Rotterdam wil met zijn havengebied en stad met de vele waterstofgebruikers snel verder groeien als hotspot voor waterstof, nationaal en internationaal.

Het H2EnergyLab is opgezet door RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en bedrijven als DEOdrive en Ennology. Het lab is de enige plek in Nederland waar kennis van waterstoftechnologie met een breed publiek wordt gedeeld en gedemonstreerd. De aanwezige meetapparatuur biedt mogelijkheden voor analyse van bijvoorbeeld de efficiëntie van waterstoftechnologie. De toepassing van de technologie wordt daarnaast concreet gedemonstreerd; door waterstof aangedreven voer- en vaartuigen laten iedereen de werking van deze schone technologie ervaren.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!