Is dit het meest duurzame restaurant ter wereld?

UTRECHT – Brood afkomstig van granen die CO2 uit de lucht halen, papier met inkt dat veilig is voor wormen om te eten en rietjes van stro.

Het Amerikaanse restaurant The Perennial in San Fransisco probeert extreem milieuvriendelijk te zijn. Naar eigen zeggen zijn ze zelfs het duurzaamste restaurant ter wereld.

Inhabitat schrijft over de eetgelegenheid, dat een idee is van restaurateurs Anthony Myint en Karen Leibowitz.

Leibowitz legt tegenover het webblog uit dat ze proberen vooral willen demonstreren dat voedselverspilling niet hoeft in een commerciële context.

Meubilair

Zoals elk hip restaurant is veel meubilair gemaakt met bijvoorbeeld resthout, maar The Perennial, dat eeuwigdurend betekent, heeft nog iets extra’s. Zo is de keuken gevuld met extra energie-efficiënte apparatuur en worden de cocktails van tevoren gemixt om water te besparen.

Verder hebben ze bijvoorbeeld samengewerkt met een bakkerij om een speciaal broodrecept te maken met Kernza, een soort graan dat CO2 uit de lucht haalt.

Vlees

Het eten mag er niet onder leiden. “De chef gaat niet iets op het menu zetten dat goed is voor het milieu, maar eigenlijk niet goed smaakt”, zegt Leibowitz.

Zo wordt er wel gewoon vlees geserveerd, terwijl veehouderijen relatief veel CO2 uitstoten, maar is het vlees wel afkomstig van een boerderij waar men probeert vaste planten te laten groeien die CO2 opslaan in hun wortels.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!